87 πρόσφυγες σε Αμοργό και Νάξο

Το κύμα των προσφύγων από τη Συρία έφτασε και στις Κυκλάδες και στο νησι μαs , Ογδόντα επτά πρόσφυγες από τη Συρία με δυο σκάφη, ένα σιδερένιο και ένα ταχύπλοο πλαστικό βγήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε δυο σημεία στην Αμοργό. Τους μετανάστες είδαν νωρίς το πρωί κάτοικοι της Αμοργού και αμέσως ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, που έσπευσαν ώστε να παράσχουν βοήθεια. Μεταξύ των μεταναστών είναι και παιδιά, καθώς και 4 Αφγανοί. Φιλοξενούνται στο κτήριο του Γυμνασίου Αμοργού και όπως είπε o δήμαρχος, Νίκος Φωστιέρης, φροντίζουν για ό,τι απαιτείται για τη φιλοξενία τους μέχρι να γίνει αύριο το πρωί η μετακίνησή τους στο νησί της Νάξου… Οι μετανάστες βγήκαν ξημερώματα σήμερα σε δυο σημεία. Στο νησάκι Νικουρία και στην παραλία του Αγίου Παύλου στην Αμοργό απέναντι από το νησάκι. Οι μετανάστες εξετάζονται από γιατρούς και όσοι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής είναι όλοι καλά στην υγεία τους, λέει ο δήμαρχος Αμοργού, σημειώνοντας ότι όλοι οι γιατροί του νησιού είναι στο χώρο φιλοξενίας τους.Το μεσημέρι θα μεταβούν στην Αμοργό λιμενικοί του Λιμεναρχείου Νάξου και το βράδυ αστυνομικοί, προκειμένου να συνοδεύσουν τους μετανάστες αύριο το πρωί με το πλοίο «Σκοπελίτης», στη Νάξο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος αμέσως έθεσε σε κινητοποίηση το δημοτικό μηχανισμό προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας των 85 λαθρομεταναστών. Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο με τη συμμετοχή των Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας και άλλων εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου Νάξου για να φιλοξενηθούν -5 με 7 ημέρες- όσο δηλαδή χρειάζεται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις, και αμέσως μετά να μεταβούν στον Πειραιά.

Φωτογραφίες  Δημήτρης Θεολογίτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροStoneware ceramic – Άννα Συνοδινού
Επόμενο άρθρο22 προτάσεις για την Αμοργό
Καὶ μὴ γελᾶς καὶ μὴν κλαῖς καὶ μὴ χαίρεσαι Μὴ σφίγγεις ἄδικα τὰ παπούτσια σου σὰ νὰ φυτεύεις πλατάνια Μὴ γίνεσαι ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ - Αμοργός - Νίκος Γκάτσος

Απάντηση