58 πρόσφυγες βγήκαν στην Αμοργό

Παραλία Μούρου58 πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων 27 άνδρες, 13 γυναίκες και 18 παιδιά, κάποια πολύ μικρών ηλικιών, έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου με δυο φουσκωτά από τα τουρκικά παράλια στην παραλία Μούρος της Αμοργού. Οι διακινητές, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Cyclades Voice, τους άφησαν στην παραλία και αποχώρησαν. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των τοπικών αρχών, όπως και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων, μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξή τους στην παραλία που πρέπει να σημειωθεί, ότι αν κάποιος δεν γνωρίζει το νησί είναι πολύ δύσκολο να προσανατολισθεί…

Ευτυχώς, ένας Γερμανός που διαμένει εκεί ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη της μοναδικής ταβέρνας που λειτουργεί στη συγκεκριμένη παραλία, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το δήμαροχ, Νίκος Φωστιέρη και ξεκίνησε η κινητοποίηση για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.

Εξετάστηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, εκτός από δυο παιδιά στα οποία διαπιστώθηκε αφυδάτωση και μεταφέρθηκα στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στο κάμπινγκ Καταπόλων σε σκηνές, αφού η αίθουσα του Γυμνασίου – Λυκείου όπου είχαν φιλοξενηθεί πριν δυο μήνες 84 πρόσφυγες που είχαν και τότε φτάσει στην Αμοργό δεν μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί αφού τα σχολεία είναι σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν δυο μήνες 84 πρόσφυγες από τη Συρία, είχαν φτάσει με σκάφος στην Αμοργό, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, όπου αφού φιλοξενήθηκαν για μια ημέρα μετακινήθηκαν στη Νάξο, όπου και φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των δακτυλοσκοπικών δελτίων από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας Νάξου αναμένεται να μεταβεί στην Αμοργό για την καταγραφή των προσφύγων και στη συνέχεια θα οδηγηθούν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά, αφού η Νάξος δήλωσε αδυναμία φιλοξενίας στο Κλειστό Γυμναστήριο αυτήν την περίοδο.

Ο δήμαρχος Αμοργού, Νίκος Φωστιέρης, μιλώντας στο Cyclades Voice, εξέφρασε την ανησυχία του για την περίπτωση που βρέξει, σύμφωνα με το δελτίο καιρού που έχει ανακοινωθεί, αφού όπως προαναφέρθηκε οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε σκηνές στο κάμπινγκ Καταπόλων.

πηγή cycladesvoice.gr

[box type=»info» ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΚ ΑΜΟΡΓΟΥ

Αγαπητοί εθελοντές, καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, για τις επόμενες ημέρες η ομάδα μας θα περιοριστεί σε βοήθεια στη σίτιση των προσφύγων κατά τις μεσημεριανές ώρες 14:00-16:00 καθώς και βραδινές 19:00-21:00, αποτελούμενη από «βάρδιες» δύο (02) έως τεσσάρων (04) εθελοντών ανά γεύμα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε για να δηλώσετε διαθεσιμότητα,
στο τηλέφωνο: 6976776099 (Κωβαίος Κ.) και στο 6936558105 (Λογοθέτη Λ).

Ευχαριστούμε πολύ.
ΕΔΟΚ Αμοργού

[/box]

Απάντηση