48ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 48ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ ΑΜΙΤΑ ΜΟΤΙΟΝ
Η αντίστροφη μέτρηση για το 48ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με χορηγό την AmitaMotion ξεκίνησε.
Η εκκίνηση του παλαιότερου και μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας θα δοθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις τέσσερις το απόγευμα από το Φάληρο.
Το Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει για 48η χρονιά ο ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης), θα βάλει πλώρη για τα Κατάπολα της Αμοργού, το Πυθαγόρειο της Σάμου όπου θα διεξαχθεί και μία παράκτια ιστιοδρομία τις Οινούσσες, για να τερματίσει στο Σούνιο στις 24 Ιουλίου, έχοντας καλύψει συνολικά  450 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.
Αποκλειστικός χορηγός του αγώνα είναι η ΑΜΙΤΑ-ΜΟΤΙΟΝ που για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέρει την ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ως ο χορηγός του Ράλλυ Αιγαίου, του κορυφαίου για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της χώρας γεγονότος, συνεχίζοντας δυναμικά την ενεργό δράση της στην υποστήριξη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας και συνεισφέροντας έμπρακτα σε ένα άθλημα που πάνω από όλα έχει χρώμα Ελλάδας.
Περισσότερα από 30 σκάφη αναμένεται να λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα κορυφαία πληρώματα στην Ελλάδα ενώ ξεχωριστή νότα θα δώσουν με την συμμετοχή τους και αρκετοί ξένοι. Όλοι τους αναμένεται να δώσουν “σκληρές ναυμαχίες” κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να διεκδικήσουν στο τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο που αντιπροσωπεύει τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των σύγχρονων θαλασσοπόρων.
Οι ιστιοδρομίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, αληθινή πρόκληση για τους συμμετέχοντες.
Αυτή την εποχή οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο είναι ιδανικές για αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Το μελτέμι, σύμμαχος των ιστιοπλόων, πνέει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με εντάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 15 και 35 κόμβων, από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις.
Πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις καθώς και μεγάλες πάνδημες γιορτές συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Ράλλυ Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της Ελληνικής φιλοξενίας.
Το 48ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ με καθημερινή εκπομπή στην ΕΤ1 και το ΣΙΝΕΣΠΟΡ (ΣΠΟΡ+), η ΕΡΑ Σπορ, καθώς και διαδικτυακοί χορηγοί το CONTRA.GR και το DAILYMOTION.gr. Επίσης, όπως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας με την βοήθεια της εταιρίας G4S θα μπορούν να ζήσουν μέσω του internet το Ράλλυ Αιγαίου ζωντανά στην διεύθυνση www.aegeanrally.gr καθώς και από τις σελίδες του FACEBOOK (48thAegeanRally) και του Twitter (@aegean_rally)
Δωρεάν φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση στο www.paralosphotos.gr

Απάντηση