4ο Πανκυκλαδικό συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αιγιάλη Αμοργού στις 28 και 29 Απριλίου με θέμα: «Ο Πολιτισμός στις Κυκλάδες και η Συμβολή της Kυκλαδίτισσας δια μέσου των αιώνων».Οι κυρίες που συμμετείχαν στο Συνέδριο, ξεναγήθηκαν στις Μονές Χοζοβιώτισσας και Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη, στους Αγίους Ανάργυρους, στα εκκλησιαστικά μουσεία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» στην Χώρα, στην «Εκκλησιαστική Συλλογή» στα Θολάρια, στα χωριά της Αμοργού, στα βότανά της, στην γαστρονομία της και στην παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τα νησιά των Κυκλάδων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα συλλόγων γυναικών από οκτώ Κυκλαδονήσια:
Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου
Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»
Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»
Σύλλογος Γυναικών Άνδρου
Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου
Σύλλογος Γυναικών Κέας «Η Μελίτη»
Σύλλογος Γυναικών και Οικογενειών Ναυτικών Σύρου
Σύλλογος Γυναικών Τήνου
Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου «Ανωμερίτισσες»
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου
Tιμητική συμμετοχή ως παράδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας: Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου «Το Καστρί»

Ο θεσμός του Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε το 2006 από τη Νάουσα της Πάρου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου, συνεχίστηκε το 2009 επίσης στη Νάουσα Πάρου, το 2010 στη Μύκονο και το 2012 στην Αιγιάλη Αμοργού.

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του προσχεδίου καταστατικού για την ίδρυση Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί στο 3ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο το 2010. Ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή και προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με αρμοδιότητα να δρομολογήσει και να συντονίσει τις διαδικασίες ίδρυσης της Ομοσπονδίας. Ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ορίστηκαν οι:
1) Άννα Λοΐζου – Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες
2) Στέλλα Φυρογένη – Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»
3) Ανθούλα Θεοδωράκου – Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου
4) Μαρία Κορρέ – Σύλλογος Γυναικών Άνδρου
5) Φλώρα Ρούτση – Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»
Έργο της επιτροπής είναι:
Α) Η προετοιμασία προσχεδίου καταστατικού της υπό σύσταση Ομοσπονδίας και αποστολή στους συμμετέχοντες συλλόγους προς επεξεργασία και έγκριση.
Β) Η προσπάθεια προσέγγισης και άλλων γυναικείων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες.
Γ) Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας έως τον Οκτώβριο του 2012, ώστε να προχωρήσει προς έγκριση από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.
Από το Γραφείο Τύπου
του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Για την άψογη διοργάνωση του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών, που έγινε στην Αμοργό στις 28 και 29 Απριλίου 2012, οι συμμετέχοντες σύλλογοι ευχαριστούν θερμά τον διοργανωτή Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού και ιδιαιτέρως την άξια πρόεδρο κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου για τη ζεστή και απλόχερη φιλοξενία της.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. H AΦΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙ
  Εναν καιρο οχι μακρυτερα απο το σημερα, ζουσε στο παραμυθενιο τοπο του μυαλου της
  μια αρχοντοπουλα, που τη καλουσαν πααμυθενια.
  Ηπαραμυθενια ηταν περηφανη για το ονομα που της δωσανε .Και καθε στιγμη της ημερας δεν εχανε καιρο και σκαρωνε ψεμματα κι αληθειες , και τις εκαμνε παραμυθια.
  Επειτα μαζευε τα δελφινοκοριτσα , και τα δελφινοπαιδια της θαλασσσοβρεγμενης πολιτειας και τα εθρεφε με τις ομορφες ιστοριες της. Εμαθαν το μαντατο και οι μεγαλυτερα θαλασσοπαιδια κι ετρεξαν διψασμενα να δοκιμασουν απο τη νοστιμη πιττα της παραμυθους. Αυτην που οταν τη γευεσαι γελας. Ολο γελας και θεραπευεις ολους τους πονους, και τους φοβου σου. Τομαθαν και οι παππουδες και οι γιαγιαδες, κι ετρεξαν διχως να χασουν καιρο. Και σαν την ακουσαν λυπηθηκαν που ξεχασαν να λενε παραμυθια και τωρα πηραν τη θεση τους κατι εξυπνοι σαν τη παραμυθενια μας. Αρχισαν να παρακαλουν Αχ παραμυθενια μας. Αχ ματια μου θυμησε μας τα παραμυθια που μας διηγιοταν αλλοτε το κυμα .Οσα μας εμπιστευονταν οι γλαροι.Οσα αποκρυφα μας φανερωνονταν στο καστρο μας. Και η παραμυθενια, τους εδινε απλοχερα απ τους θυσαυρους που ειχε για λιγο κλεψει
  Αρχισε αγαλι αγαλι να ξετυλιγει το κουβαρι.
  Καποτε πριν 49 φεγγαριαθαρρω γεννηθηκε ενα παιδι.Μα τι παιδι. Παραμυθοπαισο..Στις τρεις μερες ηρθαν οι τρεις μοιρες κρατοντας πενα και χαρτι νατο μοιρασουν. Να χτιζει ειπαν λογο τολογο τη πολιτεια των ονειρεμενων παραμυθιων και υπομονη και τεχνη να υφαινει ομορφα παραμυθια. Να γινει η αγαπημενη ολων ειπαν και χαθηκαν.
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΙΣΕΣ ΑΛλΟΤΕ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΠΑΛΑΤΙΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΑΜΜΟ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΧΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΟΙΛΙΤΕΙΑ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ.βΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΝΕ.ειπαν
  Η Αφηγητρια σας αποστελει το κειμενο αυτο για να κανει μια συντομη περιγραφη της πορειας που διανυει σαν αφηγητρια και συγγραφεας θαυμαζοντας παραλληλα τη δικη σας πορεια και ενοτητα ως γυναικε.Αν επιθυμειτε και σεις τη συνεργασια μαζι μου οσο εγω, επικοινωνειστε μαζι μου αυτο το καλοκαιρι Γ ιατι ως γυναικες τα καταφερνουμε ακομα πιο καλυτερα στα δυσκολα και παντος καιρου.
  Με περηφανεια και σεβασμο σε ολες μας

  Η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ

Απάντηση