Τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι και τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Στην Αμοργό, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου στο χιλιόχρονο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού, με μεγάλο πανηγύρι. Κατά την παραμονή της εορτής τελείτε ο πανηγυρικός Εσπερινός και μετά το πέρας του ακολουθεί εορταστική τράπεζα. Την επομένη το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, προσφέρονται μπακαλιάρος πατατάτος και μπακαλιάρος σκορδαλιά με άφθονο ντόπιο κρασί.

Φέτος οι γυναίκες της Νάουσας στην Αμοργό

Εμφάνιση Χορωδίας – Προσκυνηματική Εκδρομή στην Αμοργό

Εξορμήσεων συνέχεια για το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου:
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού, η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Χοζοβιώτισσας) στην Αμοργό. Για το λόγο αυτό θα βρίσκεται στο νησί της Αμοργού από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν όσοι φίλοι του συλλόγου το επιθυμούν.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: μεταφορά προς και από την Αμοργό, διαμονή με ημιδιατροφή στο πολυτελές ξενοδοχείο-spa “Αιγιαλίς”, μετακινήσεις-εκδρομές στο νησί με πούλμαν, ξεναγήσεις στα σημαντικότερα σημεία και μουσεία του νησιού, ενώ οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εμφάνιση της χορωδίας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και θα συμμετέχουν στη λειτουργία και το πανηγύρι της Χοζοβιώτισσας στις 21 Νοεμβρίου.
Πηγή Τα Νέα της Πάρου-Αντίπαρου

Μπορείτε να δείτε και σχετικά άρθρα:
Παναγία Η Χοζοβιώτισσα
Η ΕΤ 3 στην Παναγία την Χοζοβιώτισσα

Απάντηση