Τρόφιμα και φάρμακα από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε νησιά των Κυκλάδων

Σχοινούσα ΙατρείονΤρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό παρέδωσε σε Αμοργό, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα και Φολέγανδρο ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κλιμάκιο της «Αποστολής», με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποίησε το 14ο Οδοιπορικό Υγείας, κατέγραψε τα προβλήματα των νησιών και παρέδωσε 20 κιβώτια φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και 80 δέματα τροφίμων, στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων, για τους κατοίκους που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Η απουσία παιδιάτρου για τα 400 παιδιά της Αμοργού, η αδυναμία λόγω της οικονομικής κρίσης για την αγορά φαρμάκου από νησιώτες, καθώς και οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αποτελούν προβλήματα αιχμής για κατοίκους των Κυκλάδων και όπως είπε ο δήμαρχος Αμοργού, Νικήτας Ρούσσος «οι κάτοικοι καθημερινά αισθάνονται ανασφάλεια στο πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, την υγεία. Για μια απλή μικροβιολογική εξέταση, αξίας 5 ευρώ, κάποιος πρέπει να ταξιδέψει στη Νάξο ενώ υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο και από την άλλη υπάρχει ασθενοφόρο χωρίς οδηγό».

Στην Ηρακλειά ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ζούλης επεσήμανε: «υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μας σκέφτεται το κράτος και οι διάφοροι φορείς. Είμαστε παραγκωνισμένοι και ξεχασμένοι. Η παρουσία της «Αποστολής» δείχνει ενδιαφέρον για τον τόπο μας σε μια περίοδο που περνάμε δύσκολα».

«Ενισχύουμε τα ιατρεία των περιοχών με φάρμακα και υγειονομικό υλικό ώστε κάθε κάτοικος να μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς προβλήματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να υποφέρουν. Χρέος μας είναι να σταθούμε στο πλευρό τους. Οι ξεχασμένοι Έλληνες των μικρών νησιών μας και των ακριτικών περιοχών μας πρέπει να γίνουν πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική και εθνική συνείδηση όλων» δήλωσε ο διευθυντής της «Αποστολής».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Και στο 14ο Οδοιπορικό Υγείας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στάθηκε με φάρμακα στους κατοίκους της Αμοργού, της Σχοινούσας και τς Ηρακλείας, της Φολέγανδρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 200 παιδοκαρδιολογικοί έλεγχοι στην Άνδρο από κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κατόπιν έκκλησης του Δήμου Άνδρου, για τα παιδιά στην Άνδρο που πρόκειται να αθληθούν σε αγώνες. Ο αγώνας που κάνουμε, δεν είναι φιλανθρωπία, είναι Πολιτισμός. Είναι Ελληνισμός. Είναι η Ιατρική Διακονία της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μας. Πρώτα το κράτος και μετά εμείς, όλοι μαζί, οφείλουμε να διατηρούμε την υγεία των ξεχασμένων Ελλήνων. Και θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Newsroom ΔΟΛ

Απάντηση