Πρωτοδίκες στην Αμοργό

Στη Νάξο πρωτοδίκες και δικηγόροι μετρούν και ξαναμετρούν. Τι να πει και ο υποψήφιος δήμαρχος Αμοργού; Στο τηλέφωνο ακούγεται εξαιρετικά ήρεμος. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως έχασε για μία (ναι, μία!) ψήφο. Ο Νίκος Φωστιέρηςγελάει που θαυμάζω την ηρεμία του.

 

 

«Ξέρετε», απαντά, «είμαι πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Εχουμε αυτοπειθαρχία εμείς οι στρατιωτικοί!». Αλλά βέβαια, όσο εκείνος μου μιλάει στο τηλέφωνο, στο πρωτοδικείο της Νάξου η επανακαταμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. «Εγώ δεν ήθελα να κάνουμε προσφυγή», λέει σχεδόν απολογητικά ο κ. Φωστιέρης. Μόνο που, προς μεγάλη δυστυχία του αντιπάλου του, του νέου δήμαρχου Ν. Ρούσσου, ήθελαν όλοι οι άλλοι. «Από τα 40 άτομα του συνδυασμού, μόνο εγώ είπα να μην αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα. Σκέφτηκα πως αφού οι δημότες δεν εκτίμησαν το έργο μας, ας βγάλουν άλλο δήμαρχο. Αλλά με έπαιρναν οι ψηφοφόροι μας τηλέφωνο, με πίεζαν στον δρόμο…». Κάπως έτσι το κάστρο έπεσε, και το πρωτοδικείο ανέλαβε δράση.Από τη Σέριφο ώς την Καισαριανή, κι από την Πάργα ώς την Ξάνθη οι ατυχήσαντες υποψήφιοι αναζητούν μερικές δεκάδες απολωλότων ψήφων σε δώδεκα διαφορετικούς δήμους. Κι αν σε μέρη, όπως η Αντίπαρος, που ψήφισαν μόλις 900 άτομα αυτό μοιάζει λογικό, πώς να δεχθεί το χτύπημα της μοίρας η Γ. Πρωτολάτη στην Πάρο, που έχασε με 16 ψήφους σε 7.000 ψηφοδέλτια ή ο Σπ. Τζόκας στην Καισαριανή, που έμεινε άνευ δημαρχιακής καρέκλας γιατί δεν μπόρεσε να πείσει 12 ακόμα ψηφοφόρους απ’ τους 8.000 να αλλαξοπιστήσουν; Οσο για τους ευνοούμενους της θεάς τύχης… η πιο χαρακτηριστική δήλωση, ανήκει στον δήμαρχο Αμοργού, που βγήκε με μία ψήφο διαφορά: «Από την Κυριακή όλοι μου οι ψηφοφόροι μου λένε «εγώ σε έβγαλα δήμαρχο! Μου χρωστάς χάρη»»!

Πηγή: KykladesNews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕγώ σε έβγαλα δήμαρχο στην Αμοργό
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα η Αμοργιανή
Καὶ μὴ γελᾶς καὶ μὴν κλαῖς καὶ μὴ χαίρεσαι Μὴ σφίγγεις ἄδικα τὰ παπούτσια σου σὰ νὰ φυτεύεις πλατάνια Μὴ γίνεσαι ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ - Αμοργός - Νίκος Γκάτσος

Απάντηση