Ο Η.Προβόπουλος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το «Πάσχα στην Αμοργό».

Οι «Μικρές Πατρίδες», οι Εκδόσεις «Ν.& Σ. Μπστσιούλας» και το ξενοδοχείο «Aegialis Hotel & Spa» στην Αμοργό σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, στις 20.30, στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ», στην εκδήλωση με θέμα: Πάσχα στην ανοιξιάτικη ύπαιθρο της Αμοργού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Προβολή φωτογραφιών του Ηλία Γ. Προβόπουλου με τίτλο «Στη Μεγάλη Στράτα με τις εικόνες» στην οποία θα παρουσιαστούν στιγμές και στάσεις από την περιφορά των εικόνων κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου στα χωριά της Αιγιάλης (Θολάρια, Λαγκάδα, Ποταμός) και επιστροφή μέσω της Μεγάλης Στράτας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, την Κυριακή του Θωμά.

Αναγγελία του Συνεδρίου «ΥΠΕΡΙΑ 2012», που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στο ξενοδοχείο «Aegialis Hotel & Spa» από 18 μέχρι 23 Απριλίου και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός προβολής της κουλτούρας και του πολιτισμού της Αμοργού.

Παρουσίαση από την Ζντράβκα Μιχαίλοβα, (της μορφωτικής υπηρεσίας της βουλγάρικης πρεσβείας, μεταφράστριας ελληνικής λογοτεχνίας και αρθρογράφου) και του Βασίλη Καλαμαρά, δημοσιογράφου, του βιβλίου του Ηλία Γ. Προβόπουλου: «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του», που αναφέρεται στο βίο και το έργο του Μιχάλη Ρούσσου που κέντησε στις πέτρες του οικισμού του Ασφοντυλίτη τους καημούς του και τα όνειρά του.

Θα προσφερθούν ψημένη ρακή Αμοργού και ξεροτήγανα, ενώ στη μουσική ατμόσφαιρα της Αμοργού θα μας μεταφέρει με το βιολί του, ο Σταμάτης Γιαννακόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μανώλης Λιγνός, νομικός και δημοσιογράφος, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου και εκδότης της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα».

ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24. Τηλ. 2103217917. www.ianos.gr
Εκδόσεις «Ν.& Σ. Μπατσιούλας» Πανόρμου 83,  τηλ.2103315186. www.batsioulas.gr
Ξενοδοχείο «Aegialis Hotel & Spa» τηλ. 2285073393.73107. www.aegialis-amorgos.com
Ηλίας Προβόπουλος «Μικρές Πατρίδες». Τηλ. 6977351082. http://actimon.blogspot.com

Απάντηση