ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥPERIA 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥPERIA 2012,ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2012 από 19 έως 22 Απριλίου 2012,  σημείωσε και φέτος εξαιρετική επιτυχία, τόσο στις συμμετοχές, όσο και στις ανακοινώσεις, με δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και συνεργεία τηλεόρασης από Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, κ.ά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με ξενάγηση στον Ελληνιστικό Πύργο της Αγίας Τριάδας, από τον Αρχαιολόγο Νικήτα Πάσσαρη και έναρξη του 3ου φεστιβάλ Αμοργού Τουριστικών ταινιών μικρού μήκους στην Κινηματογραφική λέσχη Αμοργού στο Βρούτση από τον κύριο Νότη Φόρσο & την Αργυρώ Μεσημέρη (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) με προβολές ταινιών από διάφορες χώρες, οι οποίες συνεχίστηκαν καθημερινά στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa.

Στη μονή του Αγίου Γιώργη τον Βαλσαμίτη, χτισμένης στα ερείπια αρχαίου υδρομαντίου, οι σύνεδροι φιλοξενήθηκαν από την μοναχή αδελφή Ειρήνη, με μοναστηριακό φαγητό απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο και την θετική ενέργεια του χώρου. Επισκέφτηκαν την Βυζαντινή Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, τη Χώρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Παναγία Επανωχωριανή, τη λιτανεία των εικόνων του Μοναστηριού, τα χωριά Λαγγάδα, & Θολάρια, την Παναγία «Καταπολιανή» και την λαογραφική έκθεση στα Κατάπολα. Δόθηκε κλασσική συναυλία εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παντελή Δεσποτίδη, και παρουσιάστηκε παιδικό χορευτικό στα Θολάρια, και χορευτικό νέων στα Κατάπολα.

Ξεναγήθηκαν στο Παλιό χωριό «Ασφοντιλίτης» με τις ξηρολιθιές και τις βραχογραφίες, από τον δημοσιογράφο & συγγραφέα του ομόνυμου βιβλίου Ηλία Προβόπουλο και τη αρχιτέκτονα Βιβιάννα Μεταληνού, απολαμβάνοντας την ανθισμένη φύση και τα αρωματικά βότανα της Αμοργού. Γνώρισαν την γαστρονομία του νησιού, με  γεύματα και δείπνα σε διαφορετικές ταβέρνες.

Η επίσκεψη στα χωριά και την ύπαιθρο της Αμοργού, τα γεύματα και τα δείπνα με τις παραδοσιακές νοστιμιές, η μουσική, τα τραγούδια, οι χοροί και τα γλέντια, ολοκλήρωσαν τη γνωριμία για το σύγχρονο πολιτισμό του νησιού.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας ως Παγκόσμιο Μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα και εκπρόσωπο της ΟΥΝΕΣΚΟ, κ. Georgio Martino.

Το 10ο ΥΠΕΡΙΑ ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων για τις τρεις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ, από την κ. Αργυρώ Μεσημέρη, η οποία συνεχάρει την οικοδέσποινα και διοργανώτρια του ΥΠΕΡΙΑ κ. Γιαννακοπούλου Ειρήνη για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Εστιατόριο «Αμβροσία» του Ξενοδοχείου Αιγιαλίς, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

ΥΠΕΡΙΑ 2012 

For more information:

Tel. +30 2285073393
e-mail:  info@aegialis.com
site: www.yperia.gr

Απάντηση