Η Animal Zone International στην Αμοργό

 animal-zone.org
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας πληροφορούμε ότι το Δεύτερο Στάδιο της Animal Zone International (AZI)
“ Πρόγραμμα Στειρώσεων στην Αιγιάλη”, θα πραγματοποιηθεί στην Αιγιάλη από 22 εώς και 28 Μαρτίου 2016. Υλοποιούμενο με τη συνεργασία του Δήμου, αυτό το πρόγραμμα πρόληψης και φροντίδας οργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Animal Zone International, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

To Πρώτο Στάδιο του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα την στείρωση και τη φροντίδα πάνω από 100 αδέσποτων γατών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλης. Για το Στάδιο Δύο, εφτά επαγγελματίες, ειδικοί στο πιάσιμο ζώων από το PAWS Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έρθουν στην Αμοργό αυτό το μήνα, με χρηματοδότηση από τους Πάουλα και Πίτερ Φασσέας. Επιπλέον, δύο κτηνίατροι θα έρθουν με σκοπό τη θεραπεία και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων και, με τη βοήθεια του τοπικού φιλοζωϊκού σωματείου (Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού), ελπίζουμε να πιάσουμε, να φροντίσουμε, να στειρώσουμε και να απελευθερώσουμε πάνω από 200 αδέσποτα ζώα.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για εσάς; Η φροντίδα, η μείωση του πληθυσμού και η υγεία των αδέσποτων ζώων της Αμοργού έχει άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία του νησιού, τις τοπικές επιχειρήσεις, το περιβάλλον και την αντίληψη όλου του κόσμου για τον ελληνικό πολιτισμό. Η Animal Zone International προσφέρει την τεχνογνωσία των επαγγελματιών επισκεπτών για να βοηθήσει στην εκπαίδευση και κατάρτιση των ντόπιων ως προς το χειρισμό και την ανθρώπινη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Αν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτή την κατάρτιση, επικοινωνήστε με τη Συντονίστρια του Προγράμματος της AZI, κ.Ευαγγελία Πάσσαρη, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.

Οι ειδικοί στην καλή διαβίωση των ζώων, κτηνιάτροι ή οποιοιδήποτε άλλοι ενδιαφερόμενοι από άλλα νησιά των Κυκλάδων ή από όλη την Ελλάδα καλούνται να παρακολουθήσουν και να μάθουν τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν στην Αμοργό αυτό το μήνα. Η Animal Zone International προσφέρει αυτή την ευκαιρία για εκπαίδευση και προώθηση της ανθρώπινης και βιώσιμης πρακτικής της στείρωσης, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές σε σχέση με το χειρισμό και την κτηνιατρική φροντίδα. Η πρόθεση της AΖΙ είναι να συνεχίσει να κάνει την Αμοργό ένα πρότυπο για την κατάλληλη διαχείριση του περιβάλλοντος και του πληθυσμού των ζώων και για τη συντήρηση ισορροπίας μεταξύ εμπορίου, σεβασμού και συμπόνιας.
Κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου, η Συντονίστρια του Προγράμματος της AZI και η Πρόεδρος του τοπικού φιλοζωϊκού σωματείου της Αμοργού θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία, καθώς και στα νηπιαγωγεία, για να καθοδηγήσουν και να ενημερώσουν τους μαθητές για την αξία της υγείας και προστασίας των ζώων και της επίδρασης αυτών στην κοινότητα της Αμοργού.

Για περισσότερες πληροφορίες, για προσφορά εθελοντικής βοήθειας ή για να αναφέρετε μια κατάσταση που αφορά ζώα που η AZI μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Αιγιάλη, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ.Ευαγγελία Πάσσαρη στο τηλέφωνο: 697 4990 045.

H Animal Zone International χρηματοδοτείται μέσω δωρεών. Αυτό το πρόγραμμα λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για να κάνετε μια δωρεά, επισκεφθείτε την εξής ιστοσελίδα: animal-zone.org

Απάντηση