Η Αμοργός στην 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία

«Πριν από περίπου 50 χρόνια, οι άγιοι πρόγονοί μας, φτωχοί και ξυπόλυτοι έφεραν τη φτώχεια τους, τη λεβεντιά και την υπερηφάνεια τους στον Πειραιά και δούλεψαν σκληρά προκειμένου να αναθρέψουν τα παιδιά τους και να τα μορφώσουν. Έτσι χτίστηκε ο νέος Πειραιάς που έχει μια μοναδική κοινωνική σύνθεση και αυθεντική λαϊκότητα».

Με αυτό τον τρόπο, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, θέλησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, να περιγράψει την ιδέα του θεσμού της Πειραϊκής Αμφικτυονίας, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά, όπου σύλλογοι και τοπικοί φορείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζουν τα ήθη και τα έθιμά τους, μέσω χορευτικών ή θεατρικών παραστάσεων, αλλά και τη γαστρονομία τους σε εκθεσιακά περίπτερα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα όμορφα στοιχεία του τόπου τους.

Περισσότεροι από 30 πολιτιστικοί σύλλογοι «αντάμωσαν» για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας στα εκθεσιακά τους περίπτερα, την παράδοση και τον πολιτισμό τους, προσφέροντας μάλιστα και τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Η Αμοργός συμμετείχε με χορευτικά συγκροτήματα αλλά και με εκθεσιακό περίπτερο, προσφέροντας παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος.

 

 

 

Απάντηση