«Έφυγε» η πρωταγωνίστρια του «Απέραντου Γαλάζιου»

Έφυγε από τη ζωή το θηλυκό δελφίνι που πρωταγωνίστησε στην ταινία του Λικ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο» η οποία γυρίστηκε την δεκαετία του 1980 στην Αμοργό και αποτελεί τον λόγο που το νησί είναι ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλές στους γάλους τουρίστες.

Η Ζοζεφίν πέθανε από ασθένεια που σχετιζόταν με την μεγάλη ηλικία της σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου στο οποίο ζούσε στην Αντίμπ της νότιας Γαλλίας. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου συμπλήρωσε ότι το δελφίνι είχε ευτυχήσει να γίνει μητέρα και γιαγιά πολλών μικρών στη διάρκεια της ζωής του.

Η Ζοζεφίν είχε πρωταγωνιστήσει στο «Απέραντο Γαλάζιο» που βγήκε στις αίθουσες το 1988 και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και αγαπητό για το πρωτότυπο του σεναρίου, τις καλές ερμηνείες και το μαγευτικό τοπίο της Αμοργού.

Στην τελευταία σκηνή, ο δύτης Ζακ Μαγιόλ, (που υπήρξε πραγματικό πρόσωπο) ένας άνδρας που έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την θάλασσα και τα δελφίνια, ακολουθεί την Ζοζεφίν στα βάθη της θάλασσας της Μεσογείου εγκαταλείποντας την φυσιολογική ζωή των υπολοίπων ανθρώπων.

«Δεν θα ξεχάσω τη συνάντησή μου με την Ζοζεφίν. Συνολικά, ζήσαμε μια σπουδαία περιπέτεια. Γράψαμε μια ωραία ιστορία. Κάναμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους» δήλωσε ο «συμπρωταγωνιστής» της στο φιλμ που έκανε το δελφίνι διάσημο, Ζαν Μαρκ Μπαρ, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου της.

Απάντηση